10.25.2024

Alparslan Kuytul Hoca 2015 Yılında Çözüm Sürecine İlişkin Uyarmıştı, Şimdi APO’ya Muhtaç Oldular!

Alparslan Kuytul Hoca, Yıllar Önce Çözüm Sürecine İlişkin Uyarılarda Bulunmuştu!

Alparslan Hoca’nın yıllar önce çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın 2015 yılında yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Çözüm sürecinin bitirilip çatışmaların başlamasıyla bölgede birçok kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Alparslan Hoca; “Kur’an hakem olsun, silahlar sussun kardeşlik olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün gelinen süreçte ise birçok parti başkanının, terörün sona ermesi için terörist elebaşı Abdullah Öcalan’a bazı olanaklar sağlanması yönündeki açıklamaları gündemde yer edindi.

Başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada: Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” dedi. Bahçeli’nin ifadelerinden örgüt elebaşı Apo’ya af çıkacağı yönündeki iddialar öne sürüldü.

Alparslan Hoca’nın 2015 yılında yaptığı:

“Her iki taraf da; “Allah ve Rasulü ne diyorsa kabul edeceğiz, Allah ve Rasulü devlete de, örgüte de, Kürt’üne de, Türk’üne de ne haklar veriyorsa biz bunu kabul edeceğiz. Âlimler incelesinler, bize hükmü bildirsinler” desinler. Tarafsız âlimlerden meydana getirilen heyet, Allah’ın ve Rasulü’nün hükmünü açıklasın. Devlet de örgüt de bunu kabul edeceğinin sözünü versin.

Bu mesele bilinmedik bir mesele değil; İslam’a göre bunun cevabı belli. Bunu her ilim adamı bilir. Kürtler şunları istiyorlar, peki istedikleri şey İslam’a göre verilir mi verilmez mi? Devlet şunu vermek istemiyor, vermeme hakkı var mıdır yok mudur? Âlimler İslam’ın görüşünü ayetler ve hadislerle söylesinler.” Çağrıya kulak vermeyen parti başkanlarının, bugün gelinen noktada terörist elebaşına muhtaç olduğu gözler önüne serildi.