09.16.2024

Alparslan Kuytul Hoca’dan İsmail Haniyye İçin Taziye Mesajı

Alparslan Kuytul Hoca, Hamas Lideri İsmail Haniyye’nin şehadeti hakkında taziye mesajı paylaştı.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Haniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı saldırı sonucu şehit düşmesi üzerine taziye mesajı paylaştı.

Alparslan Hoca, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Filistin’i 75 yıldır işgal eden işgalci İsrail rejimi tarafından dün gece suikaste uğrayan, dava adamı, Şeyh Ahmet Yasin’in talebesi İsmail Heniyye’nin şehit edildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim. İsmail Heniyye de kendisinden önceki Hamas liderleri gibi tüm hayatını Allah’a adamıştı ve şehadeti de Allah için oldu. Şehid gibi yaşadı ve şehid oldu. Rabbim İsmail Heniyye’nin şehadetini kabul etsin.

Kur’an-ı Kerim: “Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Onlar verdikleri sözü asla değiştirmediler” (Ahzab, 23) buyurmaktadır.

İsmail Heniyye’nin ayetin bahsettiği sadıklardan olduğuna alem şahittir. Mekânı cennet olsun. İçinde nice dava adamları yetiştiren Hamas’ın, izzetli Gazze halkının ve Filistin davasını destekleyen tüm Müslümanların başı sağ olsun. Liderler ölür fakat dava ölmez çünkü dava Allah’ın davasıdır. Rabbim Filistin davasını taşıyacak nice liderler nasip etsin. İsmail Heniyye’nin insanlığa yaptığı son çağrısı ve son daveti: “3 Ağustos’ta Filistin için Meydanlara inin…” oldu. Müslümanlar en azından bunu yapmalı, Filistin’e uzaktan ve yakından yardımın mümkün olmadığı bu günlerde büyük kitleler halinde eylemlere devam edilmelidir.”