07.04.2024

Alparslan Kuytul Hoca’dan Suriyeli Muhacirlere Yönelik Başlatılan Olaylar Hakkında Açıklama!

Alparslan Kuytul Hoca, Türkiye’ye iltica etmiş Suriyelilere yönelik birçok şehirden başlatılan taşkınlıklar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Muhacir düşmanlığı yapanların hükümete baskıyla yön vermek istediklerini belirten Alparslan Hoca, saldırgan ve ırkçı yaklaşımı reddederek tüm halkı sükunete davet etti.

Alparslan Hoca, resmi hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Birkaç yıldır sürdürülen Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi söylemleri dünden beri daha ileriye taşınmış ve birtakım şehirlerde Suriyelilere saldırılar gerçekleştirilmiştir. Kayseri’de başlatılan ve oradan birkaç şehre sıçratılan Suriyeli muhacir düşmanlığı, görüldüğü kadarıyla Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmış olan Suriyeli muhacirlerin korkutularak kendi ülkelerine geri dönmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilmekte olduğu gibi aynı zamanda hükümeti, Suriye devletiyle anlaşmaya zorlamak içindir. Hükümete “Yeter artık! Suriye devletiyle anlaş, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini sağla, yoksa büyük olaylar çıkartacağız” mesajı verilmektedir.

Bu ihtimallerin dışında ayrıca hükümetin ülke içinde yapmaya çalıştığı birtakım değişiklik ve açılımlardan rahatsız olanlar, hükümeti bundan vazgeçirmek ve köşeye sıkıştırmak istemektedirler. Bunlar “İstemediğimiz adımlar atmaya kalkma, sokakları karıştıracak gücümüz var, bunu unutma!” mesajı vermek istemektedirler.

Muhacir düşmanlığı yapmak ne İslam’a ne de insanlığa sığar. Burada Suriyeli muhacirleri korkutarak zorla göndermek isteyenler, Almanya’daki 4 milyon Türkiyeliye Alman ırkçılarının aynısını yapmasını isterler mi? Bunu düşünmelidirler. Hristiyan Almanların bile Müslümanlara yapmadığını Müslümanların Müslümanlara yapması kabul edilemez. Bu saldırganlığı ve ırkçılığı kınıyor ve bu yapılanların İslam’a göre caiz olmadığını belirtmek istiyorum.

Suriyelilerin vatanlarına geri dönmesini isteyen vatandaşlarımız da dahil olmak üzere tüm insanlarımızı bu saldırganlığı ve ırkçı yaklaşımı reddetmeye ve Suriyeliler üzerinden birtakım operasyonlar yapanların hedeflerine ulaşamaması için herkesi sükunetle davranmaya davet ediyorum.”