03.29.2024

Alparslan Kuytul Hoca’nın Koğuşuna Bir Baskın Daha!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın tutuklu bulunduğu Ağrı Patnos Cezaevi idaresi hukuksuz muamelelerini sürdürüyor.

Daha önce 9 Mayıs günü gerçekleşen baskın skandalının ardından Avukat Yusuf Işık, dün 15 gardiyan tarafından bir baskın daha düzenlendiğini açıkladı. Işık’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gardiyanların kanuna aykırı tutumlar sergiledikleri bir kez daha gözler önüne serildi.

“Ya bize saldırırsan?”

Baskın yapan gardiyanların Alparslan Hoca’ya yönelik hadsiz ifadelerini paylaşan Işık, yaşananları şöyle özetledi:

“Alparslan Hoca koğuşunda bulunduğu sırada 15 gardiyan baskın yaparcasına birden koğuşuna giriyor ve koğuşun dört bir köşesine dağılarak koğuşta arama yapmaya başlıyor.

Orta alanda yapılan aramanın bitmesiyle beraber gardiyanlar Alparslan Hoca’nın yatak alanı olarak kullandığı kısmı aramak istediklerini, Alparslan Hocanın da giriş kısmında kendilerine refakat etmesini istiyorlar.

Bunun üzerine 5-6 gardiyan o küçük alana girmeye kalkınca Alparslan Hoca;

‘Hepiniz birden bu şekilde oraya girerseniz ben sizin ne şekilde arama yaptığınızı göremem. Benden arama sırasında size refakat etmemi istiyorsunuz ama beni dışarıda tutup formaliteden arama sırasında sen de bizi izliyordun demek istiyorsunuz.’ diyerek tepkisini ortaya koyuyor.

Daha sonra Alparslan Hoca gardiyanlara; ‘Neden bir kişinin bulunduğu koğuşa bu kadar kalabalık geliyorsunuz? Zaten burada tek başımayım ve size engel olmuyorum. 2-3 kişi gelseniz benimle birlikte rahat bir şekilde arama yapsanız daha iyi olmaz mı?’ diyor.

Bunun üzerine gardiyanlar Alparslan Hocaya; ‘YA BİZE SALDIRIRSAN O ZAMAN NE YAPACAĞIZ’ şeklinde cevap veriyorlar.

Alparslan Hoca’nın bu duruma canı hayli sıkılıyor ve gardiyanlara; ‘Ayıp bu söylediğiniz, ben hocayım. Şimdiye kadar bir kişiye dahi tokat atmamışım. Bunlar nasıl sözler?’ şeklinde cevap veriyor.

Alparslan Hoca’ya yönelik zulüm ve baskı her geçen gün artarak devam ediyor. Haksız bir şekilde tutukladılar yetmedi, ailesinden 1000 km uzağa sürgün ettiler, o da yetmedi hukuksuzca görüntülü konuşma hakkını elinden aldılar.

Gülünç sebeplerle hakkında 8 tane soruşturma başlattılar ve hepsine red kararı vermek zorunda kaldılar. Haksız bir şekilde zindana attıkları yetmezmiş gibi zindanı daha çok zindana çevirmeye çalıştılar.

Tüm bunlara rağmen kendisine “NASILSINIZ” diye sorduğumda “İSVEÇ ÇELİĞİ GİBİYİM HAMDOLSUN” diye cevap verdi. Hayatında bir suç dahi işlememiş bir insana yapılan bu muamelenin kabul edilebilir bir yanı yoktur.

ADALET ELBETTE TALİMATA GALİP GELECEK…”