05.19.2024

Alparslan Kuytul Hoca’ya Hukuksuzca Verilen Telefon Yasakları Mahkemece Reddedildi!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın delilsiz tutukluluk süreci devam ederken Ağrı Patnos Cezaevi idaresi tarafından da psikolojik baskılar yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Ağır ceza mahkumlarına dahi uygulanmayan yaptırımların Alparslan Hoca’ya uygulandığı bilinen cezaevinde iki haftada bir verilen 10 dakikalık telefon görüşmesine dahi yasak getirilmek istendi.

Cezaevi idaresi, Alparslan Hoca’nın ailesiyle yaptığı konuşmalar esnasında diyalog değil, monolog kurduğu yani verilen süre içerisinde yalnızca kendisinin konuştuğunu öne sürülerek art arda cezalar kesmişti.

İlk olarak 1 aylık verilen telefon yasağı cezası, itirazlar üzerine infaz hâkimliğince kaldırılmıştı.

Durum üzerine cezaevi savcısı infaz mahkemesinin verdiği kararı, Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti ve infazın kararının bozulmasını istedi.

Ağır Ceza Mahkemesi ise savcının yaptığı itirazı kesin olarak reddetti.

Konuyu sosyal medya hesabından yazan Avukat Bilal İpek; haklılığımız hem infaz hakimlerince hem de Ağır Ceza Mahkemesince tescillenmiş oldu, dedi.

İpek, durumu şu ifadelerle paylaştı:

‘Kararı Tüm Kamuoyu Görsün!’

“Müvekkil Alparslan Kuytul’a 3 adet ceza, 1 ay, 2 ay ve 3 ay olmak üzere toplamda 6 aylık telefon yasağı verilmişti. Bunların hepsine itirazımızı yapmıştık.

Verilen ilk karar 1 aylık telefon yasağı cezasıydı. Bu yasağa itiraz etmiş infaz hâkimliği kararı kaldırmıştı.

Bunun üzerine cezaevi savcısı infazın bu hukuki olan kararına Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti ve infazın kararının bozulmasını istedi.

Ağır Ceza Mahkemesi ise savcının bu itirazını KESİN OLARAK RED ETTİ!

Dolayısıyla bizim haklılığımız hem infaz hâkimliğince hem de Ağır Ceza Mahkemesince tescillenmiş oldu!

Kararı da buraya eklemek istiyorum; tüm kamuoyu görsün…”