04.25.2024

Aynı Suçlama(!), Adana’da Beraat, Konya’da Tutukluluk!

Avukat Yusuf Işık, Adana’da yargılanan müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesinin ardından Konya Adliyesi’nde Furkan Hareketi mensuplarına verilen çelişkili tutukluluk kararının ortaya koydu!

Furkan Hareketi mensuplarının, Alparslan Hoca ve arkadaşlarının haksız tutukluluğuna tepki vermek için düzenledikleri ‘Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü’ eylemleri nedeniyle açılan bir dava daha beraat kararıyla sonuçlandı. “Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz” gerekçesiyle verilen beraat kararıyla, hareket mensuplarının bu suçlamayla aldıkları beraat sayısı 67’ye yükseldi!

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Avukat Yusuf Işık, Adana Adliyesi ve Konya Adliyesi’nin aynı suçlamayla yargıladıkları hareket mensuplarına verdikleri çelişkili kararları ortaya koydu! Işık, Adana’da ‘Kanuna Aykırı Şekilde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme ve Katılma’ suçlamasıyla yargılanan müvekkilleri hakkında beraat kararı verilirken Konya’da aynı suçlamayla tutuklanan Furkan Hareketi mensuplarına verilen haksız kararı ‘Bu ne yaman çelişki’ diyerek eleştirdi.

Avukatın ilgili tweetleri şöyle: