05.19.2024

Bahçeli, ”katile katil diyemeyenlerin mazlumlara söyleyecek bir sözü olamayacaktır” dediği Sisi ile tokalaşılmasından memnun, sıra Esad’da!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşmasının doğru olduğunu söyledi. Bahçeli, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad‘la da görüşme sağlanması çağrısı yaptı.

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, yıllar sonra Katar’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin gündem olan temasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu temasın devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Bununla da kalınmamalı Beşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2022 Dünya Kupası turnuvaları için Katar’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada, “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle gündem olan, yıllar sonra gerçekleşen ilk tokalaşmasına Devlet Bahçeli’den destek geldi. Bahçeli burada yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır.” diyerek “Esad ile de görüşme sağlanmalı ve terör örgütüne karşı ortak bir tavır alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli’nin Sisi hakkında daha önce, ”katile katil diyemeyenlerin mazlumlara söyleyecek bir sözü olamayacaktır” dediği sözlerini hatırlattı