09.16.2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Küçükçekmece’de çöken binaya kaçak kat eklenmiş

İstanbul Küçükçekmece’de bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Enkaz altında kalanların olduğu bildirilen olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine gelerek açıklama yaptı. Gül, binada 9 kişinin bulunduğunu, şimdiye kadar yapılan kurtarma çalışmalarında ise 7 kişinin kurtarıldığını söyledi. 7 kişiden 5’ini normal yaralı iken 2 kişinin ağır yaralı olduğu belirtildi.

Vali, 2 kişinin hala enkaz altında olduğunu belirtti.

Ayrıca Vali Gül, binanın 1988 yılında yapıldığını aktardı.

İlk iki katı ofis olarak kullanılırken, geri kalanının konut olarak kullanıldığı ve üst katlarda yabancı uyrukların kaldığı belirtildi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ” “02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

İstanbul Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın enkazından bir kişi ölü olarak çıkarıldı.

Son kişi de yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı

Son kişinin yaralı olarak enkazdan çıkarıldığı ve böylece 8 kişinin yaralı olarak kurtulduğu, 1 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Savcılık soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Küçükçekmece’de çöken binaya kaçak kat eklenmiş

Bakan Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece’de çöken 1988 yapımı binanın 1.5 kat kaçak olarak eklendiğinin tespit edildiği ifade etti. Özhaseki, “Binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece’de çöken 3 katlı bina hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özhaseki, ilk incelemeler neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği ve 1.5 kat kaçak olarak eklendiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Özhaseki, şunları söyledi:

“Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.”

Bakan Özhaseki ayrıca, “Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.