09.16.2024

‘Baraj ve göletlere girmeyin’ uyarısı: 4 ilde 10 kişi boğuldu

Son iki hafta içinde Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt’te 10 kişi, serinlemek amacıyla girdikleri göl, baraj ve nehirlerde boğularak hayatını kaybetti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle, bu illerdeki vatandaşlar serinlemek için göl, baraj ve nehirlere girdi. Ancak bu süreçte 10 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Boğulma olaylarının artması üzerine, 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi ile Diyarbakır’da 50 bin çocuğa yüzme eğitimi verildi.

Halen 5 bin çocuğun eğitim aldığı Yenişehir ilçesindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda sabahları özel gereksinimli çocuklar, gün içinde ise farklı yaş gruplarındaki öğrenciler yüzme eğitimi alıyor.

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi ve Eğitmen Adnan Yıldırım, sıcakların artmasıyla insanların su kenarlarına yöneldiğini ve bunun risk oluşturduğunu belirterek, “Güvenilir olmayan yerlerde yüzmeyin ve yüzme bilmeden suya girmeyin” şeklinde uyarılarda bulundu. Ayrıca, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi ile boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı. Boğulmaların genellikle derin, bulanık ve güvenli olmayan yerlerde gerçekleştiğini, özellikle baraj ve göletlerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Seyrantepe Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi Amiri Namet Yıldırım ise tüm eğitimlerin ücretsiz olduğunu belirterek, “Engelli çocuklarımıza haftada 2 gün birer saat eğitim veriyoruz. Su topu ve triatlon branşlarında da çalışmalar yapıyoruz. Yüzme öğrenen çocuklarımıza lisans çıkararak müsabakalara katılmalarını sağlıyoruz. Kentteki tüm çocukları güvenli ve kaliteli bir eğitim için tesislerimize davet ediyoruz” dedi.