04.23.2024

Batı Şeria’da 20 yaşındaki bir Filistinli genç, Siyonist İsrail askerleri tarafından Şehit edildi

Siyonist İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyine düzenlediği baskın sırasında açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç şehit oldu.

Tepkilere kulak asmayan işgalci İsrail güçleri yasa dışı baskınlarına devam ediyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, siyonist İsrail güçlerinin Cenin kentinin güneyindeki Cebe beldesinde bazı evlere baskın düzenlemesinin ardından belde sakini gençlerle askerler arasında arbede çıktı.

İşgal güçleri, taş atarak kendilerine tepki gösteren Filistinli gençlere gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdi.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail tarafı ile iletişimden sorumlu Filistin İrtibat Birimi, olaylar sırasında 20 yaşındaki Rafik Riyad Gannam’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Görgü tanıkları işgalci İsrail askerlerinin gerçek mermiyle yaralanan Gannam’ı gözaltına aldığını, Filistinli gencin daha sonra vefat ettiğini duyurduklarını aktardı.

30 FİLİSTİNLİYE GÖZALTI
İşgalci İsrail güçleri, Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria’nın çeşitli kentlerine düzenlediği baskınlarda 30 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Kudüs’te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.