05.20.2024

Belediye başkan adayına silahlı saldırı!

Gaziantep’te Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Vahdettin Yüksel’in aracına, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Mermilerden biri araca isabet etti. Saldırının sebebinin siyasi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Olay, Şehitkamil ilçesi Aydınlar Mahallesi D40 kara yolunda gerçekleşti. Yüksel’in aracıyla seyir halindeyken, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 3 el ateş açıldı. Mermilerden biri araca isabet etti.

Saldırıda Yüksel ve ekibinde herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi olarak olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yüksek, saldırıdan sonra ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

assssaaaa.jpg

YÜKSEL SALDIRIYI KINADI

Yüksel, saldırıyı kınadığını bir açıklamada ekibiyle birlikte iyi olduklarını ve yükselişlerini hiçbir gücün durduramayacağını söyledi. Girdikleri yoldan asla vazgeçmeyeceklerini de vurguladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Saldırının kimler tarafından ve hangi amaçla gerçekleştirildiğiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Polis, olay yerinde kamera kayıtlarını inceleyerek ve görgü tanıklarının ifadelerini alarak failleri arıyor.

Saldırıyı, siyasi partiler de kınadı. Birçok siyasi lider, Yüksel’e geçmiş olsun dileklerini iletti ve saldırının faillerinin en kısa sürede bulunmasını istedi.

Saldırının sebebinin siyasi olup olmadığı henüz bilinmiyor. Polis, tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak soruşturmayı sürdürüyor.