10.02.2024

Biden: İran’ın nükleer tesislerine saldırıyı desteklemiyorum

Biden: İran’ın nükleer tesislerine saldırıyı desteklemiyorum. İsraillilerle ne yapacaklarını tartışacağız ve yanıt hakları konusunda anlaşacağız, ancak bu orantılı olmalı.

ABD Başkanı Joe Biden, işgalci İsrail’in İran’a ait nükleer tesislere olası saldırısını desteklemediğini ve Tahran’a “orantılı” karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, Helene Kasırgası’nın vurduğu eyaletlerden Güney Carolina ile Kuzey Carolina’yı ziyareti için uçağına binmeden önce basın mensuplarına, Orta Doğu’daki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Biden, bir soru üzerine, işgalci İsrail’in İran’a ait nükleer tesislere olası bir saldırısını desteklemediğini belirtti. İşgalci İsrailli muhataplarıyla görüşmelerin devam ettiğini ve İran’a nasıl bir karşılık verileceğini ele aldıklarını aktaran Biden, ayrıca G7 liderleriyle bugün ortak telekonferans görüşmesi yaptıklarını ve işgalci İsrail’in “orantılı şekilde” karşılık vermesi konusunda mutabık olduklarını kaydetti.

Biden, İran’ın son saldırılarının ardından “İran çok yoldan çıktı.” yorumunu yaptı. ABD ile G7’nin işgalci İsrail’in güvenliğine olan bağlılığının vurgulandığı görüşmede, Orta Doğu’da bundan sonraki sürece ilişkin de değerlendirmelerin yapıldığı bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, işgalci İsrail’in İran’a ait nükleer tesislere olası saldırısını desteklemediğini ve işgalci İsrail’in Tahran’a “orantılı” karşılık vermesi gerektiğini söyledi.