09.28.2024

Biden ve Harris’den Siyonist İsrail’e Destek Mesajları

ABD Başkanı Joe Biden, Hasan Nasrallah’ın İşgal ordusu tarafından öldürülmesinin ardından destek mesajı verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Nasrallah’ın, “ellerinde Amerikan kanı olan bir terörist” diye cüretkarca açıklamada bulunuldu. Orta Doğu’da istikrarsızlığın mevcut figürlerinden biri olan Biden, Ortadoğu’daki ABD askeri birliklerinin güçlendirilmesi talimatının, “saldırganlığı caydırmayı ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmayı” amaçladığını ifade etti.

Ayrıca, Biden diplomatik yollarla Gazze ve Lübnan’daki çatışmaları azaltmayı hedeflediklerini söyledi. “Gazze’de bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma peşindeyiz,” dedi. Lübnan için de İsrail ve Güney Lübnan’daki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmeleri için görüşmeler yürütüldüğünü belirtti.

Demokrat başkan adayı Kamala Harris de Biden’ın açıklamalarını destekledi. ifade etti. Harris, “Hizbullah’a liderlik ederek Ortadoğu’yu istikrarsızlaştıran Nasrallah, sayısız masum insanın ölümüne yol açtı,” dedi. Harris, İsrail’in kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğini vurguladı.

Bu açıklamalar, ABD’nin işgalci İsrail’e olan desteğini ve Ortadoğu’daki durumu etkileme çabalarını yeniden gündeme getirdi.