09.19.2024

Biden’ın Hamas’a yönelik iftirasına Beyaz Saray’dan yalanlama!

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve diğer yetkililerin Hamas’ın İsrailli çocukların kafalarını kestiklerini görmediklerini veya bağımsız olarak doğrulamadıklarını açıkladı. Beyaz Saray yetkilisi, Biden’ın “İsrail’de teröristlerin, çocukların kafasını kestiğine” dair resimler ve doğrulanmış haberler görmediğini söyledi.

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba öğleden sonra geç saatlerde Yahudi cemaati liderleriyle bir yuvarlak masa toplantısına katıldı ve burada İsrail’e desteğini yineleyen açıklamalarda bulundu.

BIDEN’DEN AKILALMAZ İDDİA

Hamas’ın saldırılarını, ‘bazı durumlarda IŞİD’in en kötü zulmünü aşan katıksız kötülük’ olarak nitelendiren Biden, konuşmasını bitirirken İsrail’deki kurbanlar arasında başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü belirtirken şunları kaydetti;

”Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. Bunu uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi, doğrulayacağımı hiç düşünmezdim”

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Abluka altındaki Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas ise, baskın sırasında çocukların başlarını kestiği ve kadınlara saldırdığı iddialarını yalanladı. Örgütün internet sitesinden paylaşılan açıklamada, “Biz, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas olarak, meşru mücadele yürüten halkımıza karşı kışkırtmayı amaçlayan bu asılsız iddiaları ve uydurmaları şiddetle kınıyoruz” denildi.

BEYAZ SARAY’DAN YALANLAMA

ABD Başkanı Biden’ın sözleri tüm dünyada hemen yankı buldu, BBC Biden’ın bu görüntüleri görüp görmediğinin açıklığa kavuşturulması için Beyaz Saray’a ulaştı. Bir Beyaz Saray yetkilisi BBC’ye Biden’ın bu tür görüntüleri görmediğini söyleyerek başkanın açıklamalarından geri adım attı. Yetkili, “Biden İsrail’den gelen haberlere atıfta bulunuyordu” dedi. Beyaz Saray yetkilisi ise Biden’ın “İsrail’de teröristlerin, çocukların kafasını kestiğine” dair resimler ve doğrulanmış haberler görmediğini söyledi.

AL JAZEERA: ABD’DEN GERİ ADIM

Al Jazeera bu gelişmeyi ‘geri adım’ olarak nitelendirdi. ABD merkezli Daily Beast ise ‘Beyaz Saray Biden’ın yorumlarını geri çekmek zorunda kaldı’ ifadelerine yer verdi. Biden’ın yalan söylediği anlaşılınca ABD’li lider sosyal medyadada büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları Biden’ı ortalığı karıştırmakla suçladı.