04.19.2024

Biden’ın İsrail ziyaretinin ardından Batı Şeria’da 28 Yahudi yerleşimi kurulacak

İsrail gazetelerinden Israel Hayom, Yahudi yerleşimcilerin ABD Başkanı Joe Biden’ın ziyaretinin ardından Batı Şeria’da 28 yeni Yahudi yerleşkesi kurmayı planladıklarını yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin aktardığı habere göre, Nahala Yahudi Yerleşimi Hareketi’nin Batı Şeria’da en az 28 yeni yerleşke inşa etmeyi planladığı ve 3’ünün Biden’ın bu hafta yapacağı ziyaretten birkaç gün sonra başlayacağı belirtildi.

Haberde, Nahala Hareketi’nin bugünlerde yüzlerce yerleşimciyle birlikte çalıştığı ve yeni kurulacak üç yerleşkeye taşınıp yerleşmek için gerekli malzemeleri satın almakla meşgul olduğu, Sivil İdare’nin inşaata engel olmasına fırsat vermemek için üç yerleşkenin kurulacağı yerlerin gizli tutulduğu ifade edildi.

Gazete, Nahala Hareketi Başkanı Daniella Weiss’in “İsrail topraklarının tamamının İsrail halkına ait olduğunu yüksek sesle söyleme vakti geldi. Bütün bölgelerde yeni yerleşkeler ve kentler kurmaya devam edeceğiz” dediğini aktardı.,

İsrail ve Filistin verilerine göre Batı Şeria ve Kudüs’te 164 yerleşke ve 124 Yahudi mahallesinde yaklaşık 650 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs uluslararası hukuka göre işgal altında topraklar kabul ediliyor ve uluslararası hukuk söz konusu topraklarda yerleşke inşa edilmesine izin vermiyor.