04.30.2024

Bireysel silahlanmaya karşı ‘teşvik primi’: Silahını getir, parayı götür!

ABD’li yetkililer, her yıl on binlerce kişinin ölüm sebebi olan bireysel silahlanmayla mücadele etmeye devam ediyor. Ülkenin kronik sorununa ilginç bir çözüm bulan yetkililer, silahını getirene 500 dolara kadar para veriyor.

Tahminlere göre, ABD’de yaklaşık 393 milyon özel ateşli silah var. Başka bir deyişle, her 100 Amerikalıya 120 silah düşüyor. Bu, dünyadaki en yüksek oran ve listedeki ikinci ülkenin neredeyse iki katı.

TABLET DE VERİLDİ

Öte yandan, ABD’nin New York eyaletinde halkı silahsızlandırmaya teşvik etmek için dikkat çeken bir kampanya başlattı. Kampanya için silahını teslim edenlere, silahın türüne göre 500 dolara kadar para verilirken, yoğun katılım gösterilen etkinliğe katılanlara tablet de verildi.

New York polisinin (NYPD) şefi Keechant Sewell, “Şehrimizde silahlı şiddeti azaltmanın en etkili yolu, sokaklarımızdaki silah sayısını azaltmaktır. Bu amaçla, NYPD, New Yorkluları güvende tutmak için mevcut her stratejiyi uygulamaya devam edecek” dedi.

‘BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZ’

Brooklyn Savcısı Eric Gonzalez ve NYPD’nin desteklediği ‘silahları geri alma’ kampanyası hakkında konuşan Gonzalez, “Silahları sokaklardan silah çekmek ortak sorumluluğumuz ve bu etkinlik, şehirlerimizde silahlı şiddeti azaltmaya yönelik kapsamlı stratejisinin bir parçası. Evinde ateşli silah olan veya bulunduran birini tanıyan herkesi bu fırsattan yararlanarak para almaya çağırıyorum. Bu etkinlikte bizimle ortaklık yapan bölge polisine, şirketlere ve toplumsal kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Silahları geri alma kampanyası, Brooklyn Savcılığı’nın bu yıl ev sahipliği yaptığı bu türden üçüncü etkinlikti.