09.30.2024

Blinken 6. kez Ortadoğu turuna çıkacak

Hamas, işgalci İsrail’in son yıllarda giderek artan işgal ve katliamlarına karşı son yılların en büyük savunmasını gerçekleştirdi

İşgalci İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken olası bir ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır’a gidecek olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, turuna işgalci İsrail’i de ekledi. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Blinken’in, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Suudi yetkililerle, Mısır’ın başkenti Kahire’de ise Mısırlı yetkililerle Gazze’deki son durumu ve ateşkes sürecini ele alacağı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze’de olası bir ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır ziyaretinin ardından işgalci İsrail’e de gidecek.

Ardından işgalci İsrail’e geçecek olan Blinken’ın burada da işgalci İsrailli muhataplarıyla Gazze krizini ve ateşkesle ilgili meseleleri ele alacağı kaydedildi. 7 Ekim 2023’te başlayan süreçte Orta Doğu’ya 6. kez ziyarette bulunacak olan Blinken’ın “bölgesel bir barış mimarisi için” diplomatik görüşmeler yapacağı belirtildi.