10.18.2024

BM Genel Sekreteri İşgalci İsrail’e seslendi: “Milyonlar barış için bağırıyor, harekete geçmeliyiz”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya barışının hiç olmadığı kadar risk içinde olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na konuşan Genel Sekreter, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırma planına tepki gösterdi.

“Ekselansları, dünya çapındaki çatışmaların içinde kalan milyonlarca insan için hayat, her gün ölümcül bir açlık cehennemidir. Rekor sayıda insan güvenlik arayışı içinde evlerinden kaçıyor. Ve barış için bağırıyorlar. Onları duymalı ve harekete geçmeliyiz. Yakın vadede dünya çapında barış için çabalamaya devam etmeliyiz. Gazze’deki durum, kolektif bilincimizde, tüm bölgeyi güçlendiren, iltihaplı bir yaradır.”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Genel Kurul’da yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle dünyadaki barış ortamının riske girdiğine atıfta bulundu.

BM Genel Sekreteri İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırma planı nedeniyle de endişeli olduğunu söyledi. “İsrail ordusunun bundan sonra yüzbinlerce Filistinlinin umutsuz bir güvenlik arayışı içinde sıkışıp kaldığı Refah’a odaklanmayı planladığı yönündeki haberler beni özellikle endişelendiriyor. Böyle bir eylem, bölgesel sonuçları olan insani bir kabusu katlanarak artıracaktır.”