05.15.2024

Bülent Arınç, AK Parti’ye rakip olan eski AK Partililere kızdı

Erdoğan’dan Manisa’ya da ‘hizmetler aksamasın’ uyarısı: “Hükümet bizde. Burayı da aldığımız zaman hizmetler bir aksama olmadan devam edecek”

Erdoğan, Manisa Mitingi’nde şöyle konuştu: “Hükümet zaten Cumhur İttifakı’nda, bizde. Burayı da Cumhur İttifakı olarak aldığımız zaman durum ne olacak? Herhangi bir aksama olmadan Ankara ve Manisa el ele verecek, buradaki hizmetler artarak devam edecek.” Mitingde konuşan Bülent Arınç, başka partilerden aday olan eski AK Partilileri eleştirdi: “Yıllarca içinde bulunduğu partiden her türlü nemalandıktan sonra bugün bir başka partinin adayı olarak ortaya çıkıp AK Parti’ye makineli tüfekle adeta ateş etmek etik, ahlaki değildir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in memleketi Manisa’da mitinde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’nin sıkıntıları yok mu? Elbette var. Ama bunları çözecek olan yine bizleriz. Hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey üretmeden, hiçbir program ve proje üretme zahmetine kapılmadan milleti kendilerine mahkum etmek isteyenlerin heveslerini kursağında bırakmak boynumuzun borcudur.

“Ekonomideki sıkıntıların yıl sonundan itibaren hafiflemeye başladığını, önümüzdeki yıldan itibaren yeniden yükselişe geçeceğimizi hep birlikte göreceğiz.

“Mayıs seçimlerinde kurulan 6’lı masanın gerisindeki silüetleri unutmadık. 2019 seçimlerinde yapılan gizli ittifakları unutmadık. 31 Mart için İstanbul ve Mersin gibi yerlerde kurulan kirli ittifakların farkındayız. Son dakika oynanan oyunların, listelerde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiği milletimiz biliyor. Bunlarda mertliğin, delikanlılığın, harbiliğin ve hasbiliğin zerresi olmadığı için her işlerini gizli saklı yapmayı adet edindiler.

“Son 21 yılda Manisa’ya 191 milyarın üstüne kamu yatırımı yaptık. Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz. Hükümet zaten Cumhur İttifakı’nda, bizde. Burayı da Cumhur İttifakı olarak aldığımız zaman durum ne olacak? Herhangi bir aksama olmadan Ankara ve Manisa el ele verecek, buradaki hizmetler artarak devam edecek.”

Arınç: “Yıllarca içinde bulunduğu partiden nemalandıktan sonra bugün AK Parti’ye ateş etmek etik değildir”
Mitingde, Erdoğan’dan önce konuşma yapan AK Parti kurucularından Bülent Arınç, muhalefetin kazandığı zaman yapacaklarıyla değil yalnızca “AK Parti ve MHP ittifakı kaybetsin” ümidiyle seçimlere hazırlandığını söyledi.

Arınç, geçmişte AK Parti’de görev alıp 31 Mart yerel seçimlerinde başka partilerden aday olan siyasetçileri eleştirerek şunları söyledi:

“Birkaç parti AK Parti’den aday olamamış şu veya bu sebeple AK Parti’ye husumet duyan insanları kendi listelerinden aday göstermek suretiyle ortaya çıkıyorlar. Bu çok yanlış bir şeydir. Yıllarca içinde bulunduğu partiden her türlü nemalandıktan sonra bugün bir başka partinin adayı olarak ortaya çıkıp AK Parti’ye makineli tüfekle adeta ateş etmek etik, ahlaki değildir. Bunu yapan arkadaşlarımı huzurlarınızda eleştiriyorum.”