05.20.2024

Bülent Arınç:14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanır

Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçimi kazanacağını ifade ederken hayat pahalılığını ise eleştirdi.

TBMM 22’inci Dönem Başkanı Bülent Arınç, Elips TV’de Ömer Şahin’in Portreler programına konuk oldu.  Şahin’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ SAYIN ERDOĞAN’IN ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Siz Ak Partilisiniz seçimde Erdoğan’ı mı daha şanslı görüyorsunuz?

‘Cumhurbaşkanlığı seçimini Sayın Erdoğan’ın alacağını düşünüyorum ve ayrıca temenni ediyorum. Bizim aramızda başkalarına benzemeyen bir dava arkadaşlığı var. 1978’den beri birlikteyiz, ben ondan yaşça büyüğüm ama o benden büyüktür diyelim. ‘

“ESKİDEN 70 TL’YE DOLDURDUĞUNUZ FİLE 500 TL’YE DOLMUYORSA BİR ŞEY VAR KARDEŞİM BUNU GÖRMEZDEN GELMEYİN”

Gıda pahalılığı ve soğanın kilosunun 30 TL’ye çıkması sorulan Arınç, “Çevremizdeki insanlar bize; ‘bu gidişle 500 TL de verseniz et bulamazsınız’ dediler. Tarım ve Orman Bakanlığının başında işini bilen çok sevdiğimiz bir insan var. Vahit bey bu işin çaresini bulacaktır ama kısa vadede ne kadar bulacak onu bilemiyorum. Vahit Kirişçi bu işin çilesini çekendir. Geçmişte Polonya’dan veya diğer ülkelerden et ithal ederek bugünü görmeyenlerin hatalı olduğunu söylüyorum. Eskiden 70 TL’ye doldurduğunuz file 500 TL’ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin. Sorunu kabul etmek lazım. Bu dürüstlüktür. Halka, pahalılık var, bunun makul sebepleri var diyebilmek gerekir. Ben bunların hepsini çözeceğim bana güvenin diyebilmek lazım. Millete güven vererek, onların daha sabırlı olmasını istersin. Pahalılık varken birisi çıkıp; ‘pahalılık yok bu bir psikolojik olaydır’ dedi.  Ben o zaman daha çok kızdım. Hanımla pazara çıkıyoruz.  Pazar yerlerindeki fiyatlar bazen marketlerin de üzerinde. Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar. Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun sebebi maliyet enflasyonudur. Maliyet artıkça bunların fiyatı da artar” ifadelerini kullandı.  

“MARAŞ’TAKİ MİLLETVEKİLLERİ İÇİN KİM OY KULLANACAK?”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yaptığı seçim çıkışı üzerine konuşan Arınç;

“Çok insanımız öldü, bu sayı mevcut sayıdan da fazladır. Hala enkazlar kalkmadı, hala bulunamayan cesetler var. Maddi kayıplar çok daha gazla. Oradan üç milyon civarında insanın başka yerlere göç ettiği söyleniyor. Yani oradaki seçmen yok. O seçmenler başka illerde. Oradaki seçmen az kaldı ama milletvekili sayısı aynı kaldı. Genel kural; seçimlerin adil ve eşit olması lazım. Dışarıya göç eden depremzedeler bulunduğu il için oy kullanamayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) böyle bir açıklama yaptı. Peki Maraş’taki milletvekilleri için kim oy kullanacak? Yani bu seçimlerden sonra bazıları çıkıp bu nasıl seçim derlerse? Benim konuşmalarımı hatırlasınlar. Ben ‘seçim ertelensin’ çıkışını vicdanımın sesini dinleyerek yaptım ama birileri bu çıkışımın Sayın Erdoğan tarafından söylendiğini iddia etti. Vallahi de billahi de böyle bir şey olmadı. Seçimi sabote etmek ve darbe yapmakla suçlandım. Seçmenimize güvenmemiz lazım.”

Programın tamamını izlemek için tıklayınız: