05.20.2024

Burkina Faso’da saldırı: 33 asker hayatını kaybetti

Burkina Faso ordusu, ülkenin doğusunda bir askeri birliğe düzenlenen saldırıda 33 askerin yaşamını yitirdiğini, 12 askerin yaralandığını duyurdu.

Burkina Faso’nun doğusundaki Gourma eyaletinde bir askeri birliği düzenlenen saldırıda 33 asker yaşamını yitirdi, 12 asker yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

AA’nın aktardığına göre, Burkina Faso ordusu, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Gourma eyaletinde konuşlu askeri birliğin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Açıklamada, çıkan çatışmada 40 ‘teröristin’ öldürüldüğü, buna karşın 33 askerin hayatını kaybettiği ve 12 askerin yaralandığı kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dünyanın en fakir ülkelerinden Burkina Faso, 2015’ten bu yana komşu ülke Mali’deki El Kaide ve IŞİD bağlantılı grupların düzenlediği saldırıların hedefi oluyor. Yerel kaynakların aktardığına göre, ordunun Eylül 2022’de yönetime el koyduğu ülkede 10 binden fazla sivil ve güvenlik gücü mensubu hayatını kaybederken, en az 2 milyon kişi yerinden edildi.

Son saldırıyla ilgili açıklama yapan Burkina Faso hükümeti de saldırıyı kınayarak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.