09.20.2024

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İktidarı değiştirmek kolay, zihniyetimizi değiştirmeliyiz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşma Yaptı

” Rant peşinde koşanlar bizi yönetiyor. Kibir alkışlanıyor, hırsızlığa düzen kuruluyor. İhanet, yalan ve menfaat! ”

Yarın torunlarım büyüyecek ve soracaklar bana. ‘Dede, en zor zamanlarda sen neredeydin’ diyecekler. Ne diyeceğim onlara? Düşünmeye başladım. Anladım ki ben artık eski ben olamayacağım.

Kardeş isimleri, baba isimleri, anne isimleri aranıyordu. Gözlerimi kapatıyorum o isimler, o acılar gitmiyor aklımdan. Düşündüm acıları paylaşmayacak mıyız? Torunlarım yarın bana soracak ‘dede sen neredeydin o zaman? diye’

Gelecekte torunlarımın bana soracağı soruya hizalanacağım. Ben artık o geceden sonra aynı Kemal değilim. O gece uğraşıyoruz, milletimize seslenmek istiyorum ama internet bağlantısı yok!

Şimdi yine buradan seslenmek istiyorum halkım!

Gözyaşlarımızın gözlerimizi bulandırmasına izin vermeyelim. Bir iktidarı değiştirmekten daha fazlasına ihtiyacımız var. İktidarı değiştirmek kolay, değiştireceğiz de. Zihniyetimizi değiştirmeliyiz. Rant peşinde koşanlar bizi yönetiyor. Kibir alkışlanıyor, hırsızlığa düzen kuruluyor. İhanet, yalan ve menfaat!

Erdoğan ile ne siyaset üstü ne de başka şekilde uzlaşacağım. İktidarı değiştireceğiz ancak değişim bir iktidarı değiştirmekten büyük olmalı. Biz bu zihniyeti değiştirmeliyiz. Deprem oluyor, çevre illerde kiralar yükseliyor. Dükkan için kolonlar kesiliyor

Artık bir baharı yaşatmayalım mı bu çilekeş halkımıza? Bizim bir iktidarı değiştirmekten çok daha derin meselelerimiz var. Zihniyeti değiştirmemiz lazım. Zihniyet değişmedikçe bu acılarla karşılaşacağız.

Sevgili halkım nedir bu haram aşkı? Oturup düşünmemiz gerekmiyor mu?

Siyasete giren aniden zenginleşiyor. Zıvanadan çıktılar. Çıkarlar tabii. Çünkü onlar bambaşka bir alemde yaşıyorlar. Velhasıl değişmemiz, değiştirmemiz lazım. Mangalda kül bırakmayan bizlerin artık değişmemiz lazım. Şafak söktüğünde evsiz kalmış kuşlar aidiyetine kavuşacak..