09.20.2024

CHP Genel Başkanı Özel: Sahipsiz hayvan kanununu AYM’ye götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen sahipsiz hayvanlar düzenlemesine ilişkin, “Süreci hep birlikte değerlendirip, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) kanunu götüreceğiz” açıklamasında bulundu

Büyük tartışmalara neden olan “Sokak Hayvanları Kanunu”nun yasalaşmasıyla tepkiler devam ediyor.

CHP grubunun 2,5 aydır inanılmaz bir performansla doğru bildiklerini savunduğunu kaydeden Özel, “Bu yasa da CHP’nin grup başkanvekillerinin, yönetiminin ve tüm milletvekillerimizin üstün gayretleri ve kararlığı olmasaydı ötanazi olarak geçip gitmişti. O kararlılıkla geldiler. Buradaki muhalefet toplumsal duyarlılık ile birleşti ve bir sürü geri adım atıldı. Yasa yine çok tehlikeli; ama ilk geldiği hali katliam yasasıydı. Muhalefetin ve grubumuzun büyük gayretleriyle bu geri adımlar atıldı, bunu görmek lazım.

“KANUNUN ÖRTÜLÜ TALİMATINA UYMAYACAĞIZ’

CHP’li belediyeler bu kanunun üstü örtük, yani ‘sen bu işi çözemezsin gel katliam yap’ çağrısına direnecekler ve bu kanunun o örtülü talimatına uymayacağız. Bundan sonraki süreçte daha çok barınak yapmaya, aşılamaya, kısırlaştırmaya, sahiplendirmeye yönelik üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapacağız; ama bu yükün belediye gücüyle ve bu kadar olanaksızlıklar içinde tam olarak yerine getirilmesi mümkün değil. Bundan sonra çıkacak her olumsuzluktan bugünkü sorumsuz yaşama anlayışı sorumludur. Bizim belediyelerimiz kendi üzerine düşenlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacaktır” diye konuştu.