09.16.2024

CHP’li Ali Şeker, Şanlıurfa’da sandık başında darp edildi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için bölgede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile müşahitlerin darbediliğini, telefonlarının kırıldığını duyurdu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şanlıurfa’da görevli olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve müşahitlerin darp edildiğini duyurdu.

Özel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ”

İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.

Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın”dedi.

Şanlıurfa Barosu’nda avukat olarak görev yapan Roni Payda, Şanlıurfa’nın Akçakale Yazlıca Kırsalı mahallesinde toplu oy kullanımını engellemek isterken saldırıya uğradıklarını açıkladı. Paydaş, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale Yazlıca kırsal mahallesindeyiz. Burda toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık. Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikayet için köyden ayrıldık” ifadesini kullandı.