09.19.2024

Çin’in Anyang kentinde bir fabrikada çıkan yangında 38 kişi öldü

Yerel yetkililer, Çin’in merkezinde kimyasallar ve diğer endüstriyel ürünler satan bir şirkette çıkan yangında 38 kişinin öldüğünü aktarıldı

Henan eyaletinin merkezindeki Anyang şehrinde Pazartesi günü saat 16.30 sıralarında çıkan yangın, itfaiyecilerin Kaixinda Trading Co’nun binasındaki yangını yerel Wenfang bölge hükümeti tarafından kontrol altına alması yaklaşık üç buçuk saat sürdü. söz konusu.

Yangının çıkış nedeni veya kaç çalışanın hayatını kaybettiği hakkında henüz resmi bir bilgi verilmedi.

Kaixinda için çevrimiçi listelemeler, özel kimyasallar olarak tanımlananlar da dahil olmak üzere çok çeşitli endüstriyel ürünlerle uğraşan bir toptancı olduğunu söyledi.

CCTV yayıncısı şunları bildirdi: “Alarmı aldıktan sonra, belediye yangın kurtarma müfrezesi hemen olay yerine güç gönderdi.”

Açıklamada, “Kamu güvenliği, acil durum müdahalesi, belediye idaresi ve güç kaynağı birimleri, acil durum müdahale ve kurtarma çalışmalarını yürütmek için aynı anda olay yerine yönlendirildi” denildi.

Yetkililer, yangınla ilgili olarak “suçlu zanlıların” gözaltına alındığını söyledi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Haziran ayında, Şangay’daki bir kimya fabrikasında meydana gelen patlamada bir kişi öldü ve bir kişi de yaralandı. Jinshan bölgesindeki bir Sinopec Shanghai Petrochemical Co fabrikasında çıkan yangın, ayrı yerlerde üç yangın çıkarken geniş bir sanayi bölgesinin üzerine kalın duman bulutları gönderdi.

Geçen yıl, şehir merkezindeki Shiyan kentinde meydana gelen bir gaz patlamasında 25 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda binayı enkaza çevirmişti.

Mart 2019’da, Şangay’dan 260 km (161 mil) uzaklıkta bulunan Yancheng’deki bir kimya fabrikasında meydana gelen patlamada 78 kişi öldü ve birkaç kilometrelik bir yarıçaptaki evler harap oldu.

Dört yıl önce, kuzey Tianjin’de bir kimyasal depoda meydana gelen dev bir patlama 165 kişinin ölümüne neden oldu, bu Çin’in şimdiye kadarki en kötü endüstriyel kazalarından birisiydi.