04.19.2024

Çıplak Aramaya Maruz Kalan Furkan Hareketi Mensubu Yaşadığı Alçak Muameleyi Anlattı!

Konya Emniyeti’nde çıplak aramaya maruz kalan Furkan Hareketi mensubu kadın, yaşadığı onur kırıcı muameleyi Konya Baro Başkanlığı’na yazdı.

Dün (12 Haziran) Konya’da Alparslan Kuytul Hoca ve 8 Arkadaşlarının Haksız Tutukluluğunu protesto etmek için ‘Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü’ eylemi gerçekleştiren 12 erkek, 11 kadın Furkan Hareketi mensubu, darp edilerek hukuksuzca gözaltına alınmıştı!

Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de insanlık dışı, onur kırıcı muamleye maruz kalan ve ‘Otur-kalk’ yaptırılarak çıplak işkence gören hareket mensubu kadın yaşadıklarını Konya Baro Başkanlığı’na beyan etti.

Yapılan beyanı sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Yusuf Işık:

“Dün Konya’da gözaltına alınan ve insanlık onuruna yakışmayacak şekilde çıplak aramaya maruz kalan hanımların durumu hakkında Konya Baro Başkanı ile bir görüşme sağladık. Ayrıca konuyla ilgili diğer STK’lar ile de görüşüldü. Konunun takipçileri olacaklarını belirttiler.

Serbest bırakılan Furkan Gönüllüsü maruz kaldığı onur kırıcı davranış için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşan Konya Baro Başkanına, destek veren avukatlara ve STK’lara teşekkür ediyoruz. Bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisiyiz.” ifadelerini kaydetti.