04.24.2024

Çocukları Mahkemeye Çıkan Semra Kuytul’dan Açıklama

Semra Kuytul, babaları Alparslan Kuytul’a özgürlük istedikleri için bugün mahkemeye çıkan ve beraat eden çocukları hakkında açıklama yaptı

Alparslan Kuytul Hoca’nın iki kızına, kendisi hakkında özgürlük talebiyle yürüdükleri ve pankart açtıkları gerekçesiyle açılan davanın duruşması bugün Adana 3. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Hakim istinaf yolu açık olmak üzere beraatlerine karar verdi.

Mahkeme sonrası Furkan Haber olarak çocukların annesi Semra Kuytul’la röportaj gerçekleştirdik. Semra Kuytul, “Babalarına özgürlük isteyen Çocukların mahkemeye çekilme kararını imzalayan ellerin nasıl titremediğini bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Semra Kuytul’un açıklamaları şu şekilde;

OLAYIMIZ SİYASİ OLARAK BAŞLAMIŞ BİR OLAY AMA HUKUKİ OLARAK NETİCELENDİ

Bugün ben çocuklarımla gurur duydum. Ayrıca burada bulunan arkadaşlarımla da gurur duyuyorum. Adaletin bekçisi olmaya devam ediyorlar.

Çocuklarımda hem babalarına yapılan haksızlığa karşı bir duruş gösterdiler, gösteriyorlardı da zaten sağolsunlar sürekli yanımızdalar.

Yaşları küçük olmasına rağmen bu adaletsizliğe bir duruş ortaya koydular ama ne yazıkki savcılık makamı onları bile mahkemeye vermekten çekinmedi. Babalarına özgürlük isteyen çocukların mahkemeye çekilme kararını imzalayan ellerin nasıl titremediğini bilemiyorum. Zaten hukuk adamlarının bunu yapmasını anlayamıyorum.

Olayımız siyasi olarak başlamış bir olay ama çok şükür ki hukuki olarak neticelendi zaten ortada da bir suç yoktu. Bununda Türkiye’miz açısından bir gelişme olduğunu düşünüyorum.