09.16.2024

Covid-19 aşısının kızının ölümüne neden olduğunu iddia eden baba, SII ve Bill Gates’e dava açtı

Doktor kızı Covid-19 aşısı yaptırdıktan sonra ölen baba tazminat davası açtı

Mumbai: Bombay Yüksek Mahkemesi, kızının Covishield aşısı yaptırdığı için öldüğünü iddia eden Shri adındaki baba, 1000 crore tazminat talebinde bulundu

Dr Snehal Lunawat’ın babasının açtığı davada Merkez, aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü (SII) ve diğerlerine bir bildirimde bulundu

Dilip Lunawat, sağlıkçı olduğu için kızına zorla Covid-19 aşı yaptırıldığını iddia etti. Kızı Dr Snehal Lunawat’ın ölümü için tazminat olarak 1000 crore talep etti.

Hindistan’da COVID aşılama güdüsü altında kullanılan aşılardan biri olan Covishield, Pune merkezli Hindistan Serum Enstitüsü tarafından geliştirilmiştir. Dilekçe sahibi, Merkez ve SII’nin yanı sıra, Bill ve Melinda Gates Vakfının 100 milyon doz aşı üretim ve teslim sürecini hızlandırmak için SII ile ortaklık kuran Microsoft’un kurucusu Bill Gates’ten de bir yanıt istedi. Dilekçe sahibi Dilip Lunawat, kızı Snehal Lunawat’ın ‘sağlık çalışanı’ kategorisine girdiği için Covid-19 aşısı yaptırmaya zorlandığını iddia etti. Aşıdan birkaç gün sonra kızının şiddetli baş ağrısı ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırıldığını, kızının beyin kanaması geçirdiğini doktorun söylediğini belirtti.

Yüksek mahkeme ayrıca Maharashtra hükümeti, Hindistan Genel İlaç Kontrolörü ve AIIMS direktöründen bir yanıt istedi. Başvuru sahibi, ikamet eden Aurangabad, tıp öğrencisi kızının sağlık çalışanı olduğu için 28 Ocak 2021’de Nashik’teki kolejinde Covishield aşısı yaptırmaya zorlandığı iddiasında bulundu. Dilekçede, başvuranın birkaç gün sonra şiddetli baş ağrısı ve kusma şikayeti olduğunu ve ardından doktorların beyninde kanama olduğunu söylediklerini ve bir hastaneye götürüldüğünü iddia etti. Snehal, 1 Mart 2021’de öldü ve savunmasında, aşının yan etkilerinin buna neden olduğunu iddia etti.