10.17.2024

Craig Mokhber: Herkesin gözü önünde suçlara tanık olunmasına rağmen “İsrail”i desteklemeye devam etmek herkes için utanç verici

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği eski yetkilisi Craig Mokhber, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Filistinli grupların sivil alanları kullanmasına ilişkin açıklamalarının, katil İsrail işgalinin Filistinlilere karşı işlediği soykırım suçları için “yanlış gerekçeler” olduğunu söyledi. Gazze. Bu tür yalan beyanların ve herkesin gözü önünde suçlara tanık olunmasına rağmen “İsrail”i desteklemeye devam etmenin herkes için utanç verici olduğuna dikkat çekti.

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in sivilleri hedef almasının haklı olduğunu, desteklemekten geri durmayacaklarını söyledi.

Alman Bakan, konuşmasının bir yerinde “İsrail’in terörist Hamas’ı yok etme hakkı var ve Hamas bazı durumlarda sivillerin arasına gizleniyor. Bunun için bizim açımızdan (okul, hastane gibi) sivil yapıların dokunulmazlığı yoktur. İsrail buraları bombalayabilir.” dedi. Baerbock, tüm eleştirilere rağmen Almanya’nın İsrail’i sonuna kadar desteklemekten geri durmayacağını sözlerine ekledi. Almanya Dışişleri Bakanı, Annalena Baerbock, solcu Yeşiller partisine mensup. Yeşiller, “barış ve silahsızlanma” çağrıları ile iktidara gelmişti. Baerbock’ın göreve başladığı ilk günlerde söylediği “feminist dış politika yapacağız” sözü akıllarda kalmıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, katil İsrail’e silah ve mühimmat desteği vermeye devam edeceklerini bir kez daha yinelemesi büyük tepkilere neden oldu

Almanya, işgalci İsrail’e silah ve askeri malzeme satışını son haftalarda artırdı. Alman Haber Ajansına (DPA) göre, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, hükümetin işgalci İsrail’e bu yıl 13 Ekim itibarıyla toplamda 45,74 milyon euroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini bildirdi.

Bakanlık, hükümetin, işgalci İsrail’e bu yıl 21 Ağustos itibarıyla 14 milyon 460 bin euroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini açıklamıştı. Böylece Almanya, son 8 haftada işgalci İsrail’e 31 milyon euro değerinde silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Bakanlığın hazırladığı raporda, bir kez daha “İsrail’e silah ihracatı konusunda herhangi bir yasak söz konusu değildir” vurgusu yapıldı.

Almanya, işgalci İsrail’in soykırım yapmadığı konusunda ısrarcı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer de 14 Ekim’de Berlin’de yaptığı açıklamada, “İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz.” ifadesini kullanmıştı. Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner ise Almanya’nın İsrail’e hiçbir zaman silah yasağı uygulamadığını belirterek “Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail’e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır.” dedi.

Alman AfD partisi, işgalci İsrail’e silah desteğini yineleyen Başbakan Scholz’ü eleştirdi

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Federal Meclis Grup Başkanı Tino Chrupalla, Başbakan Olaf Scholz’un İsrail’e verdiği silah ve mühimmat desteğini sert dille eleştirdi. Almanya’da sağ popülist parti AfD’nin Grup Başkanı Tino Chrupalla, Scholz’un işgalci İsrail’e verdiği silah desteğini eleştirerek, “İsrail’e yaptığınız silah sevkiyatıyla, her iki taraftaki tüm sivil kayıpları kabul etmiş oluyorsunuz. Gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmak yerine yangına körükle gidiyorsunuz.” dedi. Chrupalla, Alman hükümetinin Orta Doğu’daki çatışmaları silah sevkiyatıyla çözebileceğine inanmadığını savunarak, Alman silahlarının savaşan hiçbir tarafa verilmemesini istedi. Bölge halklarının korunması gerektiğini anlatan Chrupalla, işgalci İsrail hükümetiyle eleştirel ve objektif şekilde konuşmanın zamanının geldiğini belirtti. Bölgede ortak hedefin barış ve iki devletli çözüm olması gerektiğini kaydeden Chrupalla, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yapılan saldırının, durumun kontrolden çıktığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Almanya Başbakanı Scholz, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, işgalci İsrail’e silah ve mühimmat desteği vermeye devam edeceklerini yinelemiş, işgalci İsrail’i her zaman kendini savunabilecek ülke konumunda tutmak istediklerini belirterek, “Geçmişte silah ve mühimmat sağlamamızın nedeni budur. Teslimatlarımız var ve gelecekte de olacak. İsrail her zaman buna güvenebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

Chrupalla, Alman hükümetinin Orta Doğu’daki çatışmaları silah sevkiyatıyla çözebileceğine inandığını savunarak, Alman silahlarının savaşan hiçbir tarafa verilmemesini istedi. Bölge halklarının korunması gerektiğini anlatan Chrupalla, işgalci İsrail hükümetiyle eleştirel ve objektif şekilde konuşmanın zamanının geldiğini belirtti. Bölgede ortak hedefin barış ve iki devletli çözüm olması gerektiğini kaydeden Chrupalla, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yapılan saldırının, durumun kontrolden çıktığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Almanya Başbakanı Scholz, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, İsrail’e silah ve mühimmat desteği vermeye devam edeceklerini yinelemiş, işgalci İsrail’i her zaman kendini savunabilecek ülke konumunda tutmak istediklerini belirterek, “Geçmişte silah ve mühimmat sağlamamızın nedeni budur. Teslimatlarımız var ve gelecekte de olacak. İsrail her zaman buna güvenebilir.” ifadelerini kullanmıştı.