10.26.2024

Cübbeli Ahmet’in Devlet Bahçeli ile İlgili Tutarsız Açıklamaları Gündem Oldu!

Cübbeli Ahmet, Devlet Bahçeli’ye dair çelişkili açıklamalarıyla gündemde. Sert eleştiriden sonra şimdi destek mesajı yayımladı!

Son dönemde yaptığı garip açıklamalarla dikkat çeken Ahmet Mahmut Ünlü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında çelişkili ifadelerde bulundu. Ünlü, daha önce Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde bulunmuş, milliyetçiliğin savrulduğunu ve çözüm sürecine karşı olduğunu vurgulamıştı. “En milliyetçi bildiğimiz insanlar savrulmaya başladılar. Öyle şeyler konuştular ki rüyamızda görsek inanamazdık. Biz Çözüm Sürecine de karşı çıktık. Şu anda da bu işleri yanlış buluyoruz. Herkes haddini bilsin. APO dinsiz kitapsızın önde gideni. Düşmanla, kâfirle barış olmaz, muhârebe olur!”” şeklindeki sert ifadeleriyle bu durumu eleştirmişti.

Ancak, Bahçeli’nin Salı günü partisinin grup toplantısında Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çağrılara karşı Cübbeli Ahmet’in tavrı değişti. Bahçeli, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun” diyerek, İmralı Cezaevi’ndeki Öcalan’a seslenmişti. Cübbeli Ahmet’in önceki sert eleştirilerinin ardından Bahçeli’ye yönelik destek açıklamalarını getirmesiyle dikkat çekti. Cübbeli, Devlet Bahçeli’nin tartışmalara yol açan çıkışını şu sözlerle destekledi:

Gelinen noktada şu gerçek ortaya çıkmıştır ki; Kandil’den Cemil Bayık ve adamlarından gelen açıklamalardan anlaşılan odur ki; Kandil Abdullah Öcalan’ı hiç adam yerine koymuyor ve onun hiçbir etkisi olmadığını açıklıyor.

Böylece Devlet Beyefendi’nin: “PKK’nın arkasında Siyonist Yahūdīler ve Amerikalılar var” sözünün doğruluğu ortaya çıkmış oluyor. Demek ki Devlet Bey, Apo’nun güçsüzlüğünü ve Kandil’in direk Siyonizme bağlı olduğunu ifade etmek için bu açıklamaları yapmış. Allâh-u Teâlâ, devletimizi, milletimizi ve İslam dünyasını bütün dâhilî ve hârici tehlikelerden muhafaza buyursun. Âmîn!