04.29.2024

Çukurova Üniversitesi’nde Filistin’e Destek Yürüyüşü

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, “Katliama Sessiz Kalma” sloganıyla Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Siyonist İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Çukurova Üniversitesi öğrencileri 146 gündür devam soykırıma tepki vermek için kampüste etkinlik gerçekleştirdi. Yapılan katliama sessiz kalmayan öğrenciler, soykırım görüntülerinden oluşan resim sergisi düzenledi. Ardından yapılan basın açıklamasında Gazze’deki soykırımı istatistik verilerle ortaya konuldu. Söz konusu bilanço şu şekilde:

▪️2.660’ı çocuk, 8.570’i kadın, 130’u gazeteci, 340’ı sağlık personeli ve 7 bini enkaz altında olmak üzere en az 35.775 şehid, 68.552 yaralı

▪️11 bin yaralının tedavi için yurtdışına çıkması gerekiyor.

▪️İki milyon kişi yerinden edildi.

▪️700 bin kişi bulaşıcı hastalığa yakalandı.

▪️60 bin hamile kadın sağlık hizmetlerine erişim eksikliği nedeniyle, 350 bin kronik hasta da ilaç verilmemesi nedeniyle risk altında.

▪️10 gazeteci ve 99 sağlık personeli insanlık dışı koşullarda tutuklu, nerede oldukları bilinmiyor.

▪️31 hastane ve 53 sağlık ocağı ya bombardıman ya yakıtın bitmesi ya da işgal ordusunun kuşatması sonucu hizmet dışı bırakıldı; 152 sağlık kuruluşu da kısmen hedef alındı.

▪️124 ambulans bombalandı.

▪️395 okul yıkıldı.

▪️Sadece Gazze şeridinde 1200 camiden 1000’i yerle bir oldu

▪️3 kilise yıkıldı.

▪️En az 360 bin bina yıkıldı.

▪️142 hükümet binası yıkıldı.

▪️Gazze Şeridi’nin tamamına toplamda 66 bin ton patlayıcı atıldı.

▪️200 arkeolojik ve kültürel miras alanı tahrip edildi.

Açıklamada diğer mazlum bölgelerde hatırlatılarak dünyadaki dinsel soykırımdan bahsedildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün yalnızca Filistin değil, Arakan’dan Irak’a, Suriye’den Bosna’ya, Myanmar’dan Doğu Türkistan’a, Yemen’den Afrika’ya Müslümanlara ve İslam coğrafyasına yapılanların adı “dinsel soykırım”, “zulüm”, “katliam” ve bütünüyle “bir imha etme projesi” yürütülmektedir.

“Bir zulme engel olamıyorsanız onu duyurun”

Üniversiteli öğrenciler yaşanan katliam karşısında Müslümanların sessizliğine tepki gösterdi:

Ellerinden geldiği kadar devletlere, bu zulmü duyurmaya çalışan kardeşlerimizi tenzih ederek söylemeliyiz ki; milyonlarca Müslüman’a rağmen bu zalim diktatörlerin karşısında Müslümanları sesi cılız kalmaktadır.

En azından “Bir zulme engel olamıyorsanız onu duyurun” düsturu gereği dili, rengi, ırkı ne olursa olsun Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme tepki göstermek bizim imanımızın bir gereğidir!

Kampüsteki çarşı meydanında yapılan açıklamanın ardından Filistin’e Destek yürüyüşü yapıldı. Gençler, kendi elleriyle yaptıkları Filistin temalı dövizlerle yürüdü.

Güçlü sloganlar atılarak yapılan yürüyüş, üniversitede bulunan camii önünde sona erdi.

Mazlumlar İçin Dua

Yüzlerce öğrencinin toplandığı Camii meydanında Gazze için yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.