04.25.2024

Cumartesi Anneleri gözaltına alındı!

Cumartesi Anneleri’nin 900. hafta buluşmasına izin verilmiyor

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 900’üncü haftadaki eylemlerini Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmelerine polis tarafından engel olunuyor

27 Mayıs 1995’ten beri her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nında oturma eylemi düzenleyerek gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin eylemi 900’uncu haftasında.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılmasını talebiyle her hafta düzenledikleri eylemlerinin 900’üncüsünü Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmek için toplandılar. Ancak polis meydana çıkmalarını engelliyor.

Eylem öncesi Galatasaray Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin çok sayıda polis tarafından sokak zırhlı araç, gözaltı araçları ve barikatlarla kapatıldı.

900. hafta buluşmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy ve çok sayıda kişi destek için katıldı.