04.29.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel açıklaması

Özel, bayram aradığı Erdoğan’a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar” demişti.

Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Özel’e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” dedi. Erdoğan’ arayarak “Birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu söyleyeceğim” diyen CHP lideri Özgür Özel, dediğini yapmış ve bayram aradığı Erdoğan’a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar” demişti. 

Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği sorumlu ve ağır başlı tavrı takdirle karşıladığımızı ifade etmek isterim. Yarınki grup toplantımızda seçim sonuçlarını tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bahçesinde gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in ziyaretine ilişkin soruya “Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz, Türkiye’ye ziyaret tarihi inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir.” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili soruya da, “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” yanıtı verdi.

Ne olmuştu?

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ı Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmak için aradı. Bayramdan önce Sabah gazetesine verdiği mülakatta, bayram günü Erdoğan’ı arayacağını söyleyen Özel, “Birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu… Ve dönem dönem istişare etmek zorunda olduğumuzu söyleyeceğim” demişti. Özel, Erdoğan’a, CHP’nin Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine, milli gelirin de yüzde 85’ine hâkim bir coğrafyada yerel iktidar olduğunu” hatırlatacağını söylemişti. Özel’in Bayram telefonunda Erdoğan’a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar” dediği öğrenildi.

Gazeteci İsmail Saymaz Erdoğan-Özel görüşmesinin detaylarını aktardı. Özel’in Erdoğan’a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar” dediğini aktararak, şunları yazdı: “CHP lideri Özel, sabah Erdoğan’ı aradı ancak görüşemedi. Öğleden sonra Erdoğan, Özel’e döndü. Birbirlerinin bayramını kutladılar. Özel, ‘Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar’ dedi. Erdoğan, Özel’in geçirdiği operasyonları sorup ‘geçmiş olsun’ dedi. Görüşme 5 dakika sürdü.”