09.19.2024

Davutoğlu: ”Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek’in masası; rant, imar, uyuşturucu baronlarının masasıdır”

İstanbul’da, Türk Demokrasi Vakfı’nın (TDV) ev sahipliğinde “Demokrasi Şurası” toplantısı gerçekleştirildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya katılarak birer konuşma yaptı.

”KORKMADIK, KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise iktidarın verdiği mesajı çok net aldığını belirterek, “Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız” dedi. Korku iklimi şartlarında her seçime gidildiğinde halkın bunu yayanların cezalandırdığını vurgulayan Davutoğlu, “Onlar bize iktidarı teslim etmeyecek. İktidarı bize millet temsil edecek. Biz de onlardan alacağız” diye konuştu. Bir siyasal, mezhep, sınıf ve zümre devleti yönetiyorsa orada demokrasi olmayacağını belirten Davutoğlu, “Millete kendisini adayan bir devleti önemsiyoruz. ‘Terörist, vatan haini, trenden inenler’ ayrım yapıldığı yerlerde demokrasinin olamaz” görüşünü paylaştı.

Ahmet Davutoğlu: “Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek’in masası; rant, imar, uyuşturucu baronlarının masasıdır. Bizim masamız ‘Halil İbrahim sofrasıdır”

Davutoğlu, şunları kaydetti: “Kazanımlarınızı koruyacak olan yozlaşmış bir iktidar değil. Tam anlamıyla demokratik hukuk devletidir. Bir anayasa değişikliği gündemde. En tehlikeli unsurlarından biridir. Erdoğan’a sesleniyorum: Eğer bu anayasa değişikliği 400’ün üzerinden geçerse bunun referanduma gitmeyeceğinin sözünü vermelidir. bu teklif mutabakat metniyle geçmesine özen göstermelidir. Gerilimsiz bir seçime gidilmesi hepimizin hedefi olmalıdır. ‘Birbirine benzemeyen 6’lı’ diyorlar. İyi ki birbirimize benzemiyoruz. Herkesin birbirine benzediği yapının adı otokrasidir. Demokrasi müzakere sisteminin adıdır. Ortak bir siyasi kültür yarattılar. Kapsayıcılık bu masadadır. Kapsayıcı demokrasi buradadır. Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek’in masası; rant, imar, uyuşturucu baronlarının masasıdır. Bizim masamız Halil İbrahim sofrasıdır.”

“Otoriter rejimler adaletin ne kadar değerli olduğunu bizlere hatırlatırlar”