04.19.2024

Davutoğlu’ndan ‘Kredi Risk Primi’ tepkisi: “Derhal şu cahil inadınızdan vazgeçin!”

Türkiye’nin Kredi Risk Primi’nin 900’e yükselmesinin ardından ‘iflas’ uyarısı yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Ülkeyi petrol, doğalgaz, ilaç alamayacak duruma getireceksiniz. Derhal şu cahil inadınızdan vazgeçin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Kredi Risk Primi’nin (CDS) 900’e ulaşmasıyla ilgili iktidarı “iflas” konusunda uyardı.

Türkiye’nin artık “gerçek bir kırılma noktasında” olduğunu belirten Davutoğlu, hükümete de “cahil inadından vazgeçin” uyarısında bulundu.

Davutoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ben ve kurmaylarım aylardır 2. bir kur dalgası ve iflas ihtimalini dillendiriyoruz! Her fırsatta bu liyakatsizlere; “ülkeyi petrol, doğalgaz, ilaç alamayacak duruma getireceksiniz” diye haykırıyoruz! Artık gerçek bir kırılma noktasındayız. Derhal şu cahil inadınızdan vazgeçin!” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, paylaşımında kendisinin, parti açıklamalarının ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan’ın Türkiye’nin iflasa sürükleneceği yönündeki uyarılarının yer aldığı eski açıklamalarına da yer verdi.