03.29.2024

DEVA Parti’li Yeneroğlu: 15 Temmuz sonrası despotik bir rejim kuruldu

6’ıncı yılında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin mesaj paylaşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Cumhurbaşkanı’nın yaşananlardan ders çıkarıp özgürlükçü hukuk devletini tesis etmek yerine despotik bir rejim kurmuş olması yaşadığımız acıları daha da derinleştirdi” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşananlardan ders çıkarıp özgürlükçü hukuk devletini tesis tekme yerine despotik bir rejim kurmasının acıları daha da derinleştirdiğini kaydetti.

Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirme şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz darbe teşebbüsünü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Cumhurbaşkanı’nın yaşananlardan ders çıkarıp özgürlükçü hukuk devletini tesis etmek yerine despotik bir rejim kurmuş olması yaşadığımız acıları daha da derinleştirdi.

Cumhurbaşkanı, toplumu barıştırmak ve herkesin eşit yurttaş olduğu, kimsenin kimliği sebebiyle ayırımcılığa uğramayacağı, devlet imkanlarının herhangi bir toplumsal gruba peşkeş çekilmediği adil, şeffaf ve hesap veren bir devlet anlayışı yerine zorbalığı kurumsallaştırdı.

Bugün ülkemizde ağır bir yoksulluk yaşanıyor ve çok büyük hukuksuzluklar gerçekleşiyorsa, bu durum Cumhurbaşkanı’nın 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelesini verdiğimiz hukuk devletini reddetmesi ve keyfi bir hukuksuz rejim kurmasından kaynaklanmaktadır.

15 Temmuz ve öncesinde gerçekleştirilen darbelerden çıkartılacak tek ders, kim ve ne adına olursa olsun, her türlü adaletsizliği, kayırmacılığı, yağmayı reddeden ve herkesi eşit yurttaş kılan demoktatik devlet anlayışını hakim kılmaktır.”