09.24.2024

Din Düşmanları Fırsatçılık Yaptı, Yine İslam’a Saldırdı!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını bir tarikat üyesiyle evlendirdiği iddiaları sonrası bazı şer odaklar, sosyal medyada ve çeşitli ağlar üzerinden İslam’a yönelik linç operasyonu başlattı.

Özellikle sol görüşlü parti ve yayın kuruluşları iddiaların aydınlanmasını dahi beklemeden İslam aleyhinde propagandalara başladı.

Yaşananların perde arkası henüz bilinmezken İslam düşmanı bazı şahısların olay üzerinden İslam’ın kutsallarına küstahça dil uzatması fırsatçılık olarak değerlendirildi.

Herhangi bir kişi veya ailenin olayını dine, cemaatlere yahut tarikatlere bağlayarak ne denli art niyetli oldukları ortaya çıktı.

Olayı ilk paylaşan Birgün Gazetesi, meseleyi tarikat ve cemaatlere bağladı. Yanı sıra bazı gazeteci ve bürokratlar da olayı şahsi olmaktan çıkarıp din üzerinden propagandaya dönüştürdü.

TİP’ten Küstahça Eylem!

Türkiye İşçi Partisi’nden bir grup kendini bilmezin söz konusu vakıf önünde İslam aleyhtarlıgında attığı sloganlara ise tepki yağdı!

Sözde, küçük yaşta bir çocuğun istismar edilmesini protesto eden din düşmanı güruh, Müslümanlara kin kusarak yaşanan olayın faturasını yüce dinimize kesti.

Yapılan eylemi fırsatçılık olarak değerlendiren Müslümanlar, iddiaların ortaya atılmasıyla birlikte, Müslümanların yaptığı her hatada faturanın İslam’a ve cemaatlere kesilmesine tepki gösterdi.

Tepkiler; ‘Bu kişilerin herhangi bir zaman diliminde, laik bir şahsın yaptığı hata sonrası mensubu olduğu ideolojik düşünceyi lanetlediği görülmüş mü?’ yönünde oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili; “Konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir.” ifadeleriyle kınama paylaştı.