04.29.2024

Diyanet’in “Gizli” Raporunu Kim Hazırladı?

“Diyanet’in gizli raporu” olarak bilinen ve sadece ulusalcı medya tarafından piyasaya sürülen rapor kimler tarafından hazırlandı?

Doğu Perinçek’e yakın medyanın skandalları her geçen gün artarak devam ediyor. ‘Diyanet’in Gizli Raporu’ başlığıyla ulusalcı ve bazı yandaş medya organlarında yayımlanan raporda skandal ifadeler yer aldığı ortaya çıktı. Raporun, 15 Temmuz darbe girişimi ardından cemaatlere ve tarikatlara yönelik düşmanca çıkışlarıyla gündem olan Perinçek’in paylaşması akıllara bazı soru işaretleri getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi sitesinde yer almayan rapor hakkında Diyanetten herhangi bir açıklama yapılmadı. Herhangi bir kaynak belirtilmeyen raporun Diyanet İşleri Başkanlığına isnat edilmesi şüphe uyandırdı.

Başta Aydınlık grubu olmak üzere yandaş medya tarafından servis edilen raporda, Furkan Hareketi ve Alparslan Kuytul Hoca’ya yönelik mesnetsiz ifadeler yer alıyor. İstihbarat raporu şeklinde hazırlanan raporda bir çok cemaat ve grup hakkında mesnetsiz iddialar yer almakta.

Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensupları hakkında beraat ettikleri konuların algı oluşturma çabasıyla işlendiği rapor asılsız iddialarla dolu!

Alparslan Hoca’nın darbeyi savunduğu, birçok milli meselede Türkiye karşıtlarını tercih ettiği yönündeki ithamlar, raporun hangi kirli odaklar tarafından hazırlandığını sorgulatırken bugünlerde ulusalcı grubun bu raporu referans göstererek Alparslan Hoca ve Furkan Hareketine saldırmaları bu raporu hazırlayan zihniyeti açık ediyor.