05.08.2024

Donald Trump’tan İsrail açıklaması: ‘Gazze’deki savaşı bitirmeliler’

Eski ABD Başkanı Trump bombalanan binaların görüntülerinin dünyayı Başbakan Netanyahu’nun savaşına karşı çevirdiğini belirterek İsrail’in ‘büyük hata’ yaptığını söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in ‘destek kaybettiği’ ve itibarı daha fazla zarar görmeden Gazze’deki savaşını ‘bitirmesi’ gerektiği konusunda açıklamada bulundu.

Trump açıklamasında İsrail’in Gazze’de sivillerin evlerini toptan yıkmasını ‘çok büyük bir hata’ olarak nitelendirerek, “Bu dünya için çok kötü bir tablo. Dünya bunu görüyor. Her gece binaların insanların üzerine yıkılmasını izliyorum” dedi.

Trump, Beyaz Saray’daki görevi sırasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu‘nun yakın bir müttefikiydi ve kendisini ‘tarihin en İsrail yanlısı ABD başkanı’ olarak tanımlıyordu. Netanyahu’nun isteği üzerine İran’a yaptırımlar uygulayan Trump, İsrail’deki ABD Büyükelçiliği’ni Batı Kudüs’e taşımış ve İsrail’in Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Sudan’la ilişkilerini normalleştirmesini sağlayan’ Abraham Anlaşmaları‘na aracılık etmişti.