05.18.2024

Ekvador’daki savcı cinayetinde yeni gelişme

Ekvador’daki güvenlik güçleri ve suç çeteleri arasındaki çatışmalar sürerken, canlı yayında basıp 8 kişiyi öldüren saldırganlarla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Cesar Suarez öldürülmesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Cinayet soruşturması kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ekvador’da 10 Ocak’ta kamuya ait “TC Television” kanalını canlı yayında basıp 8 kişiyi öldüren saldırganlarla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Cesar Suarez’in suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Al Jazeera’de yer alan habere göre yetkililer, savcının vurularak öldürülmesinde rol oynadıkları iddiasıyla iki şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Ayrıca bir tüfek, iki tabanca ve iki arabaya “delil” olarak el konuldu.

cezaevi.jpg

CEZAEVİNE BASKIN

Şüphelilerin gözaltına alındığı sırada yüzlerce asker ve polis ülkenin liman kenti Guayaquil’deki geniş bir cezaevi kompleksine operasyon başlattı. Baskının ardından ordu, kelepçeli mahkumların iç çamaşırlarıyla hapishane avlusunda yüzüstü yattığı fotoğraflarını paylaştı.

Ordu tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, Guayaquil’deki “cezaevi kompleksinin iç ve dış çevresi üniformalı subaylar tarafından kontrol ediliyor” ifades yer aldı.

Gerçekleştirilen cezaevi baskınında hiçbir çatışma yaşanmadığı belirtildi. Bir yetkili, “Savcıların öldürülmesi, çetelerin ağır darbe almasına rağmen, yüksek profilli suikastlar yoluyla hükümete zarar vermeye istekli ve yetenekli olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda bize çatışmanın büyük olasılıkla uzun süre devam edeceğini de gösteriyor” dedi.