09.20.2024

Elazığ’da TOKİ konutlarında kriz: Henüz evleri teslim edilmeyenlerden aidat istendi

Elazığ’da 6 Şubat depremleri sonrası yapılan TOKİ konutları henüz sahiplerine teslim edilmeden site yönetimi aidat ve avans talep etti. Henüz tapusunu dahi almamış olan hak sahipleri bu talebe tepki gösterdi.

6 Şubat 2023 depremlerinden sonra evleri yıkılan depremzedeler için TOKİ eliyle Elazığ’ın Yemişlik Mahallesi’nde 624 konut inşasına başlandı. Yapılan kura ile hak sahipliği kazananlar evlerine taşınmak için gün sayarken, henüz kimsenin oturmadığı TOKİ sitelerinde oluşturulan site yönetimi hak sahiplerinden giderler için 4 bin 650 lira ödeme talep etti.

Henüz tapusunu bile almadıkları evler için aidat ve avans talep edilmesine tepki gösteren hak sahipleri konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

‘EVLERİMİZİN TAPUSUNU ALMADAN AİDAT VE GİDER BORCU ÇIKTI’’

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre, yemişlikte yapılan 624 konutluk TOKİ evlerinde 2. etap 2 kısımda hak sahibi olan Ali Körbıçak, tapusunu bile almadıkları evler için oluşturulan site yönetiminin para talep etmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Körbıçak, kendisi gibi diğer hak sahiplerinin de bu konuda mağduriyet yaşayacaklarını belirterek şunları söyledi: “6 Şubat depremlerinden sonra oturduğum ev ağır hasar aldı. Evimizden taşınarak kiraya çıktık. Daha sonra yapılacak TOKİ evleri için kuraya katıldık ve hak sahibi olduk. Evler bitmek üzere. Ancak biz ne evi ne de tapusunu almadık. Sadece anahtar teslimi adı altında bir evrak imzaladık.