05.06.2024

Elon Musk, Twitter’ın yeni özelliklerini duyurdu: Sesli ve görüntülü konuşma özelliği gelecek

Elon Musk, Twitter üzerinden yakında sesli ve görüntülü aramalara ve şifreli mesajlaşmaya izin vereceğini duyurdu.

Musk, geçen yıl duyurduğu şifreli doğrudan mesajlar (DM’ler), uzun biçimli tweet’ler ve ödemeler gibi özelliklere sahip olacağını söylediği ” Twitter 2.0 The Everything App” planlarına dair açıklama yaptı.

Musk, platforma gelen arama ve şifreli mesajlaşma gibi yeni özelliklerle ilgili ayrıntıları duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: “Yakında, bu platformdaki herhangi biriyle sesli ve görüntülü sohbet olabilecek, böylece dünyanın herhangi bir yerindeki insanlarla telefon numaranızı vermeden konuşabilirsiniz” dedi.

Musk, şifreli doğrudan mesajların bir sürümünün çarşamba gününden itibaren Twitter’da kullanılabileceğini söyledi, ancak aramaların şifrelenip şifrelenmeyeceğini açıklamadı.

Twitter bu hafta, birkaç yıldır etkin olmayan hesapları kaldırarak ve arşivleyerek bir temizlik süreci başlatacağını duyurmuştu.

Birkaç yıldır etkin olmayan hesapları temizleyeceklerini belirten Musk, “Bu nedenle muhtemelen takipçi sayısında düşüş göreceksiniz” demişti.

Twitter’ın politikasına göre, kullanıcıların hesaplarının etkinliğini korumak için en az 30 günde bir giriş yapmaları gerekiyor.