05.19.2024

Elon Musk ‘yahudi düşmanı paylaşımları’ neden gösterilerek askıya alınan Kanye West’in resmi hesabını açtı

Elon Musk, Kanye West‘in resmi Twitter hesabına cevap verdi. “Tweetleriniz çok iyi” diyen Musk, daha fazla ülkenin bu tür tweetler atmasını istedi.

Twitter hesabı Yahudi düşmanı paylaşımları nedeniyle 9 Ekim’de kapatılan West, iki gün önce sosyal medya platformuna dönmüştü. Ünlü rapçi attığı ikinci tweet’te “Şalom” yazmış ve platformdan uzaklaştırılmasına sebep olan Yahudi karşıtı açıklamalarına referans vermişti.

İbranicede barış, uyum, bütünlük, refah ve huzur anlamlarına gelen “şalom” ifadesi, Yahudiler arasında selamlaşmak için de kullanılıyor.

Elon Musk, Kanye West’in açtırdığı Twitter hesabındaki test paylaşımına: ”Nefret ettiğin şeyi öldürme sevdiğin şeyi sakla” yorumunu yaptı.

İsrail’in resmi hesabı bu tweet’in ekran görüntüsünü paylaşıp “Bu hikayenin dışında tutulmayı çok isterim” yazdı.

Your tweets are good! More countries should tweet like this. No fun being all stuffy.

Tweet’e ünlü şarkıcı Taylor Swift de eklendi. West, Şubat 2016’da yayımladığı Famous parçasında Swift’i hedef almıştı. Kim Kardashian, o dönemki eşi West’in yanında yer alarak Swift’e karşı açıklamalar yapmış ve ikilinin telefon konuşmasını sızdırmıştı. Swift daha sonra “Bu hikayenin dışında tutulmayı çok isterim” demişti.

Twitter’ın patronu Musk ise İsrail’e şu cevabı verdi:

Tweetleriniz çok iyi. Daha fazla ülke bu şekilde tweet atmalı. Hep resmi olmak hiç eğlenceli değil.

Elon Musk Twitter İle Gündemi Sarstı

Tesla ve SpaceX CEO’su Musk’ın, Twitter’ı satın almasının ardından platform dünya gündemine oturdu.

Mavi tikin para karşılığında alınabilmesi ve West’le eski ABD Başkanı Donald Trump gibi kişilerin hesaplarının tekrar açılması adımları tartışma konusu oldu.

Ayrıca Twitter’ın 7 bin 500 çalışanının yaklaşık yarısının görevine son verildi.

Musk geçen hafta attığı tweet’te şirket “düzelene” kadar ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’daki genel merkezde uyuyacağını söylemişti.

Kaynak: İndependent