05.18.2024

Emine Erdoğan, İstanbul’da lider eşleriyle “Filistin İçin Tek Yürek” konulu zirveye ev sahipliği yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yarın İstanbul’da pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılacağı “Filistin İçin Tek Yürek” temalı zirveye ev sahipliği yapacak.

İsrail’in, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda çocuk ve kadınların da yer aldığı 11 binden fazla insanın yaşamını yitirmesi Emine Erdoğan öncülüğünde lider eşlerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın inisiyatifiyle lider eşlerinin İstanbul’da bir araya gelmesi ve buradan Gazzeli masumlar için dünyaya mesaj verilmesi kararlaştırıldı.

Emine Erdoğan’ın toplantıda yapacağı açılış konuşmasının ardından her katılımcı lider eşinin de bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Emine Erdoğan’ın himayesinde, yarın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde yapılacak toplantıya, Katar, Malezya ve Özbekistan’ın da aralarında olduğu dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri katılacak.