09.19.2024

Erdoğan, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısında Adaylarını Açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul dahil olmak üzere 11’i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayını açıklıyor. Alfabetik sırayla adayları duyuran Erdoğan ilk önce Artvin adayı Mehmet Kocatepe’yi duyurdu.

İstanbul’da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla başladı.

Erdoğan’ın toplantıda, 11’i büyükşehir olmak üzere 25 ilin belediye başkan adaylarının isimlerini açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmaya “Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız” sözleriyle başladı.

“Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik” diyen Erdoğan, “Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur” açıklamasını yaptı.

Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır” diyen Erdoğan “Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

‘Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz’

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu seçimlerde sadece şehirlerimizde başarı yakalamayacağız, Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Özgür efendi nerede bir çapulcu, terörist varsa ya ona selam çakıyor ya da sırtını sıvazlıyor” dedi.

AK Parti adaylarını alfabetik sırayla duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk sırada Artvin adayı Mehmet Kocatepe’yi açıkladı.

Sırayla açıklanan adaylar şöyle:

Artvin Mehmet Kocatepe

Aydın Mustafa Savaş

Balıkesir Yücel Yılmaz

Bingöl Erdal Arıkan

Bitlis Nesrullah Tanğlay

Bursa Ali Nur Aktaş

Çanakkale Julide İskenderoğlu

Denizli Osman Zolan

Düzce – Faruk Özlü

Edirne – Belgin İba

Elazığ – Şahin Şerifoğulları

Erzurum – Mehmet Sekmen

Eskişehir – Nebi Hatipoğlu

Giresun – Aytekın Şenlikoğlu

Isparta – Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu – Tahsin Babaş

Kocaeli – Tahir Büyükakın

Isparta – Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu – Tahsin Babaş

Kocaeli – Tahir Büyükakın

Muğla – Aydın Ayaydın

Ordu – Mehmet Hilmi Güler

Rize – Rahmi Metin

Samsun – Halit Doğan

Sinop –