04.27.2024

Erdoğan depremzedelerden yine ‘helallik’ istedi

Erdoğan depremzedelerden yine ‘helallik’ istedi

   

Cumhur İttifakı’nın ortakları Erdoğan ve Bahçeli, Maraş depremlerinin yıkım yarattığı Hatay’a gitti. Erdoğan depremzedelerden yine ‘helallik’ istedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’a gitti. İki isim, Esenboğa Havalimanı’ndan bölgeye hareket etti.

Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kent ziyaretinde konuşan Bahçeli, “35 gün içerisinde her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkan tanıyan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var” dedi. Ardından kürsüye çıkan Erdoğan, “6 Şubat, son asırda maruz kaldığımız en büyük felaket oldu” diye konuştu.

“Neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde görev üstlendi” diyen Erdoğan, “Depremde zarar gören Hatay Havalimanı’nı 1 hafta içerisinde yeniden işler hale getirerek çalışmaların kolaylaşmasını sağladık. Gel gör ki ana muhalefet Hatay Havalimanı’nı biz onardık yalanını ortaya attı, yaptıkları böyle bir şey yok” ifadesini kullandı. Erdoğan bu kez de Kırıkhan’da depremzedelerden ‘helallik’ isteyerek, ” Sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir” dedi.

Bölgede çadır kenti ziyaret eden Erdoğan’ın, Samandağ’da muhtarlar ve kanaat önderleri ile toplantı yapması bekleniyor. Erdoğan’ın, Antakya’da, Katar’dan gelen konteynerlerin kurulduğu alanı ve Defne’deki konteyner sahra hastanesini de ziyaret etmesi öngörülüyor.