07.01.2024

Erdoğan: “Esed’le geçmişteki gibi görüşebiliriz”

Erdoğan, Suriye lideri Esad ile yeniden görüşme mesajı verdi: “Biliyorsunuz sayın Esed’le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

“SURİYE İLE YİNE BİRLİKTE HAREKET EDERİZ”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın açıklamaları ve “Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler yeniden kurulur mu?​” sorusu üzerine Erdoğan şöyle yanıt verdi: “Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, biliyorsunuz sayın Esed’le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur ve Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile bir araya gelmiş, “Suriye-Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik her türlü çabanın temelinin Suriye’nin egemenliğine saygı duyulması olduğu” açıklaması yapmıştı.

“DEVLET BEY İLE GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki günkü görüşmesine dair ise “Cumhur İttifakı’nın önemli temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik, ettiriyoruz, bundan sonra da devam ettireceğiz. Herhangi bir suiistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Devlet Bey’le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, neler oluyor, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların değerlendirmesini yaptık ve her görüşmemizde de nereden bakarsanız yani 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz ve bununla birlikte gerek Milliyetçi Hareket Partisi gerekse Adalet ve Kalkınma Partisi olarak adımlarımızı atıyoruz.” diye konuştu.