09.19.2024

Erdoğan, İsrailli albaya teşekkür belgesi takdim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni’ne katıldı. Erdoğan, İsrail albayı Golan Vach’a depremde yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni’ne katıldı. Törende, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü. Erdoğan, törene katılan protokol üyeleriyle arama kurtarma ekiplerine madalya ve nişanlarını takdim etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İSRAİLLİ ORDU KOMUTANINA MADALYA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İsrail, Türkiye’ye yardıma ilk gelen ülkelerden oldu. Sahra hastanesi inşa etti, 450’den fazla arama-kurtarma ekibi çalışanını gönderdi ve bir askeri kargo uçağını tahsis etti. Erdoğan’ın madalya verdiği isimler arasında İsrailli bir ordu komutanı da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depreminin ardından Türkiye’de arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan İsrail ekibinin lideri ordu komutanı Albay Golan Vach’a madalya verdi.

İşgal altındaki El Halil’de bir Yahudi yerleşiminde doğan Vach, 2006’daki Lübnan işgalinde de görev yaptı. Vach, halihazırda İsrail ordusunun Ulusal Kurtarma Birimi’nin başında bulunuyor.