04.26.2024

Erdoğan ‘kahraman esnaf’ demişti, fuhuştan 200 yıla kadar hapsi istendi

Örgüt kurma, fuhuş ne ararsan var! “Palalı Sabri” lakabıyla tanınan Sabri Çelebi’nin 200 yıla kadar hapsi istendi

Gezi Protestolarına katılanlara palayla saldıran ve Tayyip Erdoğan’ın “kahraman esnaf” olarak nitelediği Sabri Çelebi hakkında, Fas’tan getirttiği kadınların pasaportlarını elinden alarak zorla fuhuşa sürüklemekten iddianame düzenlendi.

Gezi parkı olaylarında göstericilere pala ile saldıran ve ‘Palalı Sabri’ adıyla tanınan Sabri Çelebi’nin, kurduğu suç örgütüyle yabancı uyruklu kadınları gece kulüplerinde çalıştırdığı ve fuhşa zorladığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Çelebi’nin 200 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Gezi parkı olayları sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran ve ‘Palalı Sabri’ lakabıyla tanınan Sabri Çelebi’nin kurduğu suç örgütüyle yabancı uyruklu kadınları gece kulüplerinde çalıştırdığı ve fuhşa zorladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, yabancı uyruklu 8 kadın mağdur olarak, aralarında firari şüpheli Sabri Çelebi’nin de bulunduğu 5’i tutuklu 3’ü tutuksuz 2’si firari 10 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.