09.19.2024

Erdoğan, Soylu’ya yakın isimleri yeni görevlerine atadı

Erdoğan imzaladı: Soylu’ya çok yakın isme yeni atama

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakan yardımcısı İsmail Çataklı, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve diğer yetkililer yeni görevlerine atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu atama kararları eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakan yardımcısı İsmail Çataklı, Vali – Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Aynı zamanda, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden eski Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da Vali – Mülkiye Başmüfettişi olarak atanmıştır.

Adıyaman’daki depremin büyük yıkıma neden olduğu bir dönemde, enkaz altında kalan yurttaşların Adıyaman Valiliği’ne yönelik tepkileri kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Eski Vali Çuhadar’ın depremzedelere karşı duygusuz bir şekilde tepki vermesi, geniş çapta eleştirilere neden olmuştu. Sonrasında, Çuhadar’ın yerine Osman Varol atanmıştı.Göç İdaresi Başkanlığı’nda da önemli atamalar gerçekleştirildi. Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros, Göç İdaresi Başkanı olarak görevlendirildi. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Kök, Göç İdaresi Başkan Yardımcısı olarak atanırken, İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Ayrıca, Göç İdaresi Uluslararası Koruma Genel Müdürlüğü’ne Bayram Yalınsu atandı. Bununla birlikte, Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik Denetim Başkanı Hacı Mehmet Gürlek görevinden alındı.

Bu atamaların, ilgili kurumların daha etkin bir şekilde görevlerini yerine getirmesine ve belirlenen hedeflere ulaşmasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.